Коли затлачват непрекъснато тролейбусната спирка на ул. „Хан Крум“ срещу Адвокатурата. Десетки пътници дневно алармират, че качването и слизането е на практика невъзможно, защото освен спрелите автомобили в ситуацията успешно участват и гъбите, които възпрепятстват паркирането на тротоара.

Причината за задръстването се дължи най-вече на такситата, които отвсякъде са в нарушение на закона. Те трябва да отстоят на пет метра от кръстовището и десет от спирката. Практиката обаче сочи друго. Жълтите возила стигат почти до спирката. Мястото което е предназначено за пътници пък е заето от няколко коли, спрели пред банковия клон.

DSCF0214

Така пътниците трябва да решат от къде да се проврат, за да стигнат до тротоара. Заради паркиралите на пътното платно автомобили тролеят спира почти на средата на пътя и също става причина за задръстването му. Не рядко заради това му падат и „тирантите“.

DSCF0228

Липсата на джоб за паркиране също допринася за неадекватността на положението.

Тръгнала съм към дома и нося две торби с покупки, споделя възрастна пазарджиклийка. Предвижвам се трудно и като има автомобили трябва да внимавам, защото веднъж се спънах в гъбата и паднах, разказва жената. Тя допълва и това, че е звънила многократно в „Тролейбусен транспорт“, за да ги уведоми за неразборията.

DSCF0223DSCF0210

Запознати сме с проблема, той фигурира и в друга отсечка от трасето на тролеите – участъкът от църквата „св. Богородица“ до моста на Марица. Там булевардът е постоянно зает от паркирани автомобили. Ние няма как да въздействаме на нарушителите и заради това потърсихме съдействие от „Пътна полиция“ и „Паркинги и охрана“. От там взеха под внимание проблема и за кратко той намери решение. Но на практика сме безсилни всеки ден не можем да се оплакваме в КАТ и общината.

От „Паркинги и охрана“ заявиха, че паркоместата на банката са законни и има табели, които обозначават местата за спирката и такситата. Напрежение възниквало в пиковите часове на деня, а през останалото време нямало проблеми. „Пътна полиция“ също е извършила проверка по случая и докато е траела тя, не е имало нарушения.

Ако се вярва на институциите всичко си е ОК. Да му мислят пътниците. Най-добре е да хващат превозното си средство от друга спирка или да не мъкнат торби, ако ще ползват тази.