Проектантът Димитър Боюклиев получи наградата на вестник „Строителство имоти“ в категория за  най-добрият проект на млад архитект през изминалата година. Церемонията се състоя в хотел „Марица“ в Пловдив, съобщи шефът на КАБ – РК Пазарджик арх.Петър Мурджев.

28arh1

Основните категории на конкурса са „Архитект“, „Конструктор“ и „Строител“ на 2014 г. В новата категория – „Архитектурен дебют“, беше отличен арх. Димитър Боюклиев от КАБ-РК Пазарджик за сградата на новата Автогара в Пазарджик. Първото място в категория „Архитект – жилищно строителство“ 2014  бе присъдено на „Сектор Арх“ ЕООД с архитект Aтанас Панов – Жилищна група от редови, еднофамилни къщи, гр. София.

 

28arh2

Пръвото място за нежилищно строителство също замина за София. Негов носител стана „Амфион“ ЕООД с архитект Борислав Богданов – Детска градина, район „Лозенец“, гр. София

28arh3

ВИЗИТКА

28boyokliev

Арх. Димитър Боюклиев е роден на 10 март 1983г. в град Пазарджик. Завършва Универсиета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) – София през 2008 година. Член е на Камарата на архитектите в България. Той е автор и на проекта за  най-дългата пейка в света – идея, чиято реализация стартира в началото на 2010 г. в град Пазарджик.

*Снимката на арх. Д. Боюклиев е правена за в-к“Строителство Градът“