Рано сутринта е получен сигнал от близките на млада родилка, тръгнали от Сърница по посока за Велинград, след като младата жена се почувствала зле. Падналият сняг, счупените клони на дървета направили невъзможно нормалното им придвижване до болницата в курортния град. Към мястото са насочени линейка и противопожарен автомобил с огнеборци от РСПБЗН-Велинград. Преди около половин час екипите са достигнали до родилката, тя заедно с медицинския екип са се прехвърлили в противопожарния автомобил и се предприемат действия за придвижването и до болницата във Велинград. От там е експортирана в МБАЛ – Пазарджик, тъй като станало ясно, че може да се наложи по-сериозна помощ. Засега бъдещата майка се чувства добре, тя е в шести лунарен месец.
Предвид на непрестанния снеговалеж обстановката на територията на областта е усложнена,съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов.
Има десетки сигнали за паднали клони, дървета, скъсани проводници в почти всички населени места. Има сигнали за закъсали автомобили в планинските части от областта.
Затворен е за движение пътя Белово-Юндола, а по останалите пътища има ограничения за товарните автомобили, да се движат с вериги, а на някои места без ремаркета и полуремаркета.
Най-сложна е ситуацията във районите на Велинград, Пещера и Батак. Там има населени места без електричество.
По разпореждане на директорите на РДПБЗН и ОДМВР са извадени допълнително екипи за реагиране на сигнали на гражданите и присъствие по основните пътни артерии, предвид очаквания засилен трафик в следобедните часове. Поддържа се постоянна връзка с общинските администрации, с ОПУ-Пазарджик и снегопочивстващите фирми.