Пет общински съветника ще има ДПС в новия Общински съвет на Сърница, съобщи Аки Пехлеван, председател на Общинската избирателна комисия. Четирима ще бранят интересите на ГЕРБ в местния парламент, а двама пък ще бъдат от Реформаторски блок. В неделя – 29 март ще се състои балотажът между Мустафа Аликанов от ГЕРБ и Неби Бозов от ДПС за кметското място в най-новата община на територията на пазарджишка област.

Неби Бозов получи 1 415 гласа или 45. 50% от гласовете, а Мустафа Аликанов – 944 гласа или 30. 35%. Трети остана кандидатът на Реформаторски блок Кемал Тинев със 707 гласа или 22.73%, а на опашката е човекът на „Нова алтернатива”, за когото дадоха гласа си едва 44 избиратели или 1.41%.

Ето и състава на Общинския съвет:

 ПП ГЕРБ

Мустафа Халилов Аликанов
Муса Ибрахим Али
Любомир Сашов Малинов
Мустафа Юсуф Мустафа

ПП ДПС
Емин Алиосман Карамолла
Салих Салихов Османджиков
Айсел Салих Фере
Емин Реджеп Кьсей
Фатме Салих Молаахмед

  МК „Реформаторски блок“

Фатме Ахмедова Ардалиева
Исмет Халил Исмаил

Ако идната седмица Мустафа Аликанов стане кмет на неговото място в ОбС – Сърница ще влезе Ирен Караджова. До избора и се стигна след като днес Общинската избирателна комисия тегли  жребий за получените по равен брой -33, преференциални гласа за две от кандидатките в листата на ГЕРБ – Айше Мустафова Халачева и Ирен Исмаилова Караджова, съответно десета и шеста в подреждането. Жребият е в полза на Ирен  Караджова.