Досегашният шеф на Районна прокуратура Георги Кацаров и колегата му Радослав Бакърджиев са кандидати за административен ръководител на Районна прокуратура – Пазарджик. Те са подали документи за участие в обявения от Висшия съдебен съвет конкурс за позицията. Според биографичните им справки Георги Кацаров е придобил юридическата си правоспособност през 2001 г. Той е завършил право във ВТУ“Кирил и Методий“. Кариерата му стартира в Районен съд – Панагюрище, а от 2003 г. е постъпил в тукашната Районна прокуратура. В периода 2009 – 2010 г. е зам.шеф на РП, а от 15 март 2010 г. до настоящият момент е неин административен ръководител. Радослав Бакърджиев е завършил магистърска степен „Право“ в СУ“Св.Климент Охридски“, работил е в Окръжен съд – Добрич, а след това в Окръжен съд – София. В биографията му фигурира и около година стаж като юристконсулт на столичната колегия на Българския лекарски съюз. От 2001 до 2009 г. е работил като прокурор в Районна прокуратура – Пазарджик. От 2009 -2013 г. е командирован в Окръжна прокуратура – Пазарджик. От 2014 г. до момента е командирован като прокурор в Софийска градска прокуратура.

От имотната декларация на Георги Кацаров става ясно, че той е собственик на над 15 дка ниви в Церово, дворно място и наследствен имот в същото село, както и два апартамента в пазарджик, като единият е бил притежание на родителите му. Прокурорът притежава два леки автомобила – „Опел“ и „Мерцедес“, джип УАЗ и двуколесен трактор. Кацаров се е обзавел и с два кредита на обща стойност 37 577 лв. Годишният му доход от заплата е 36 761 лв. Прокурорът има и десет хиляди лева спестявания.

Прокурор Бакърджиев е съсобственик с Надя Бакърджиева на вилно място с постройка в Щърково, както и на етаж от къща и дворно място в Пазарджик. Първият имот е придобит от лични средства, а вторият с кредит в размер на 30 000 лв. Последният автомобил, с който семейството разполага е „Хонда Джаз“, той е придобит на стойност от 11 500 лв. Преди това съпрузите са карали БМВ и „Рено Туинго“. На името на Радослав е теглен кредит от 10 000 лв. от банка, а още толкова е взела съпругата му от ВСК на учителите в Пазарджик.

Освен кандидати за шеф на Районна прокуратура и двамата са сред мераклиите да оглавят Окръжна прокуратура в областния град. Събеседването им за този конкурс е насрочено за втори април.