Жители на Пазарджик ще излязат на протест срещу ромските сватби на открито. Той ще се проведе днес, от 17 часа пред сградата на общината. Протестиращите призовават общинските съветници да загърбят партийните си интереси и да върнат спокойствието на пазарджиклии. Години наред хората от кв. „Ябълките“ и по-конкретно ул. „Рила“ са подложени на нечовешки шумов терор от ромските веселби на открито. Албена Балабанова, Димитър Димитров и Сийка Тодорова са само трима от потърпевшите. Те са част от инициативния комитет, който подготвя протест срещу липсата на решение на проблема с шумните ромски тържества в квартал “Изток”.

Организаторите на протеста очакват подкрепа от всички пазарджиклии, които също като тях искат ромските веселби тотално да бъдат забранени. В същото време ромите също се заканиха да протестират, ако им забранят да се веселят на открито. Все още обаче не е ясно дали те също ще бъдат утре пред общината или ще се струпат там в деня на сесията.

Според анкетирани от нас граждани изходът е в определяне на място където ромите да правят сватбите си, но без от това да страдат останалите хора. На прима виста хората определят като подходящи теренът в източната част на Острова, а също така и асфалтов път, който се намира зад „Техномаркет“ на изхода към Пловдив.

Да се забранява нещо като сватба на циганите си е направо повод за гражданска война, смятат нашите читатели. Това не е възможно да се случи, то е забранено и да се женят преди пълнолетие, но те го правят.