Община Брацигово спечели първа награда в категория „История и култура“ с лентата „Майсторите, които върнаха времето напред“ от XI-ти Международен филмов фестивал „На източния бряг на Европа“- Велико Търново 2015.
Община Брацигово взе участие в Международния фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“, който е ежегодно събитие, провеждано в рамките на изложението „Културен туризъм“ в гр. Велико Търново, България, организирано от телевизионните канали за туристическа информация и реклама на България BG Info Channels с генералното спонсорство на Община Велико Търново и с подкрепата на Министерство на културата, Министерство на икономиката и енергетиката, ИА Национален филмов център, БХРА, АБТТА.
„На Източния Бряг на Европа” е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации и продукти от цял свят. Мисията на Фестивала е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса. Продукциите представляващи туристически дестинации от цял свят се приемаха в пет състезателни категории – Природа и екотуризъм, Спорт и приключения, История и култура, Вяра и Традиции и Корпоративен туристически филм / клип.
Конкуренцията бeше изключително силна във всички категории. Всички номинирани получиха много сериозно признание с факта на номинирането си. Журито бе в състав : доц.д-р Марин Дамянов преподавател по кинодраматургия в „НАТФИЗ”Кр.Сарафов”,София, писател и сценарист, Ирина Найденова – зам.-председател на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Антони Цонев – сценарист, режисьор и продуцент, проф.д-р Емилия Стоева – филмов оператор,Симеон Идакиев – журналист, проф.д-р Лина Анастасова – преподавател по маркетинг в туризма и маркетингови изследвания в Бургаски свободен Университет и проф.д-р Бюлент Кючюкердоган – професор в департамент”комуникации и дизайн на Истамбулския културен унивеситет.

Награда „Гледай филм и спечели екскурзия за шест дни до остров Санторини – Гърция” след теглене на жребий спечели г-жа Елена Димова от Община Ракитово.
Наградата на фестивала на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ е плакет на Портата на Царевец и право на участие в други международни фестивали.

06brac2