Младежки дом – Пазарджик и ПТС „Чудесия“ ще отбележат 10-годишния юбилей на състава на 9 април, от 18 ч. в Спортна зала „Васил Левски“. Преди десет години, през 2005 година в Младежки дом Пазарджик, се роди една нова формация – танцов състав „Чудесия”, разказа директорката Инна Церовска. Основател и художествен ръководител на състава е Таня Димитрова. На 7 април 2006 година, съставът получава и името си, което мигновено се превърна в символ на удивителен ентусиазъм, упоритост и творческо вдъхновение. Превърна се в олицетворение на сила, всеотдайност, трудолюбие и постоянство, кзва Церовска.

Първоначално 50, а по-късно 250 деца с невероятна емоция и енергия, упорит труд и постоянство творят и популяризират българския танцов фолклор. Водени от любовта към народното изкуство, те ежедневно ни дават урок по родолюбие и доказват, че българския дух и традиции са живи, жива е паметта и гордостта на нашия народ.

С дейността си „Чудесия” донесе на град Пазарджик и Младежки дом първи награди и отличия от най-престижните конкурси и фестивали в страната и чужбина. Само за няколко години талантите от „Чудесия”спечелиха любовта на публиката, а хората на изкуството ги обявиха за „Явление”.