Откровен филм за живота на Серафим Тодоров пусна на сайта си СNN. Боксьорът от Пещера е единственият, който е успял да победи хитовият днес състезател Флойд Мейуедър в Атланта 96, по време на Олимпийските игри. По пътя към финала Сарафа надиграва най-голямата звезда на професионалния бокс в момента. Оттогава американецът вече 17 години няма загуба, а за всеки свой мач изкарва по $50 млн.

„Трябваше да остана в САЩ след олимпиадата в Атланта, споделя Серафим. На полуфинала бия Флойд Мейуедър. Влизаме двамата на допинг контрол след срещата. Веднага идват босовете на професионалния бокс. Промоутъри и милиардери. Преводачът вика: „Серафиме, тия хора са баровците. Искат тука да останеш и да подпишеш договор.“ Веднага се дръпнах: „Не! Не!“ Мейуедър беше след мен. На него му говориха на английски. Той веднага, бам, взе писалката и се подписа. Това е бизнес. Треперят да влязат в професионалния бокс, защото там биеш – губиш – все лапаш. После какво стана с мен – минаха два дни почивка. Идва финалът. Спокоен съм, защото тайландеца го бях бил на предолимпийския турнир с четири тренировки. През ръцете го бия, а той пада като кегла. Спокоен съм. Викам – ей, супер съм.“

За живота си след това и депресията, в която се намира непрекъснато ще научите от откровения разказ на Серафим.

Късно тази вечер в Лас Вегас ще се състои дъгоочакваният боксов мега-сблъсък между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао (Филипини).