13hor

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова направи вълнуващ тържествения концерт посветен на 45 годишнината от създаването на ЕГ“Б.Брехт“. Тя е от първия випуск на гимназията през 1970 г. и припомни на присъстващите имената на своите първи учители и директори, а най-голямата изненада на вечерта бе присъствието на двамата първи учители по немски в гимназията господин Улих и господин Льове. С мисията по издирването и поканата им днес в Пазарджик се нагърбила лично вецепрезидентът.

13salon

Най-напред препълненият салон на ДКТ“Константин Величков“ бе поздравен от директора на школото Велка Недялкова. Тя благодари на всички свои предшественици за неуморния им труд и ентусиазъм, с който са превърнали училището в най-реномираното учебно заведение в областта, а днешните постижения на гимназията и отреждат място сред първата десетица на най-елитните български училища. Лично тя пък е свързана с училището от три десетилетия, като възпитаничка, преподавателка и сега директор.

13popova-velka

След нея на сцената бе поканена вицепрезидент Маргарита Попова, която връчи почетен плакет и юбилеен медал на първата директорка – Пенка Добрева – Рудева.

13penka

След нея пред учители и ученици се изправи първата класна ръководителка – 91 годишната Спаска Янчева. Тя развесели публиката с израза „Ех, какво ли не правихме навремето с господин Льове“.

13yancheva

Г-жа Попова я помоли да поясни мисълта си, при което г-жа Янчева обясни, че са се старали да дадат всичко от себе си, за да може учениците да научат колкото може повече и по-добре немски език. „Немската гимназия повдигна интелектуалното ниво на Пазарджик“, каза сетне г-жа Янчева.

13liove

Своите плакети и юбилейни медали получиха и учителите Льове и Улих, които на немски припомниха своите общи преживявания с част от присъстващите.

13ginche

Поздрав към аудииторията бе отправен от зам.областната управителка Гинче Караминова. Тя заяви: “ Прекланям се пред труда на вашите учители, които изградиха нашите деца като личности, които днес ни представят достойно не само в страната, но и в цял свят. Следвайте мечтите си и побеждавайте!“.

13todor

Личен поздрав към присъстващите направи и кметът на Пазарджик – Тодор Попов: “ С личното си присъствие искам да засвидетелствам респекта към това учебно заведение, сърдечно ви благодаря за това, което правите и сте правили през годините. Създали сте успешни хора, които управляват успешни системи, които смело държат юздите на собствения си живот в свои ръце. Винаги имайте самочувствието на хора, които могат да се гордеят с това, което са!“

13dominanta

Микс от класически руски мелодии представиха възпитаници на гимназията обединени в цигулково трио „Доминанта“, а след бурните аплодисменти, своя поздрав отправи шефката на Регионалния инспекторат по образованието – Валя Кайтазова.

13valia

Концертът продължи с изпълнения на участници в „Импулс“, театралната група и показа всички талантливи деца, които в момента се обучават в езиковото училище.

13sa4 13sa13sa1 13sa3