Заместник министъра на туризма Надя Маринова пристигна в Пещера, за да вземе участие в откриването на днешния „Празник на цветята“, който ще започне в 11.00 часа днес, на крепостта „Перистера”. Преди старта на пролетния празник ще бъде открит Информационния център на крепостта. Лентата ще бъде прерязана от гостенката и кмета на града Георги Козарев.

Общинското ръководство кани всички жители и гости на града да бъдат съпричастни с тържественото събитие, след което предстои откриване на изложба на гоблени с цветя, засаждане на цветни градини и представянето на легенди за най-интересните цветя от парка на крепостта.

На Перистера са засадени различни екзотични растения сред тях са смарагдови туи, хемиципарис, елводи, хебе, евонимус и гаултерия. Много интересни видове има и около крепостта и първата кула. Там са засадени множество орхидеи и лимец. Гостите на празника ще имат възможност също да се включат в засаждането на новите видове днес на Перистера. Преди седмица доброволци от общинска администрация и града почистиха парка от отпадъци.