Четирима са пострадали при битови скандали или саморазправа на територията на региона за времето от петък до днес, съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов. В последния работен ден от миналата седмица възникнал скандал между С.М.- 61г- от панагюрското село Бъта и съселянката му С.Ч.- 81г. Мъжът бутнал възрастната жена на земята и се наложило тя да бъде транспортирана и настанена в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на десния крак.

Подобен е и случаят във велинградското село Крастава. При битова разпра 67-годишният З.Б. от същото село ударил в областта на ръката съселянката си Р.П.- 37г. Пострадалата е с фрактура на лявата ръка.

В събота, около 19.30ч., в село Калугерово се разразил спор между Н.С.- 40г. от селото и К.Л.- 23г. от Пазарджик. Страстите бързо се разгорещили и Н.С. пробол опонента си с нож в областта на корема. Пострадалия е закаран в областната болница без опасност за живота. Нападателят е задържан незабавно в ареста на РУ-Пазарджик, а оръжието на престъплението иззето.

Най-тежък е инцидентът във Велинград, при който мъж е бил прострелян при опит за кражба от пчелин. В петък следобед в РУ-Велинград се получил сигнал за мъж с травми и наранявания в местен автосервиз. На място веднага бил изпратен автопатрул и екип на „Спешна помощ”. Униформените установили, че велинградчанинът В.П.- 34г. е бил прострелян в различни области на тялото. Разследването незабавно било поето от криминалисти, експерти и разследващ полицай. Така станало ясно, че няколко часа по-рано пострадалият направил опит да извърши кражба от пчелин намиращ се в местността „Ходжови скали”. Стопанинът на имота Г.М.- 71г. от курортния град обаче го забелязал, взел законно притежаваната си ловна гладкоцевна пушка „ИЖ” и го прострелял. Оръжието е открито и иззето, а стрелецът е задържан в ареста. В.П. е настанен за лечение в МБАЛ-Велинград. И по трите случая са образувани полицейски производства.