На четвърти юни ще се състои събеседването на двамата кандидати за поста административен ръководител на Районна прокуратура – Пазарджик. За позицията са подали документи прокурорите – Георги Кацаров и Радослав Бакърджиев. Георги Кацаров заемаше длъжността до изтичането на мандата му през март. Според становището публикувано на сайта на ВСС, той е завършил висшето си образование във ВТУ“Св.Св. Кирил и Методий“, през 1999 г. Има над тринадесет години стаж в прокуратурата. Мнението за него е, че е безппристрастен, не се поддава на натиск и заплахи. Почтен, компетентен и не корумпиран, способен е да работи в екип. Заключението на висшите магистрати е, че той е изключително подходящ за длъжността.

Радослав Бакърджиев е завършил право в СУ“Климент Охридски“, от 27 март миналата година той е командирован в СГП. Като компетентен, вежлив и справедлив в решенията си го определят колегите му от Комисията по етика. Становището на висшите магистрати е, че той има необходимите качества за да заеме поста, за който кандидатства.

Събеседването на единствената кандидатка за поста Районен прокурор в Пещера – Даниела Петърнейчева – Баракова е насрочено за десети юни. А на 18 юни пред ВСС ще се поти кандидатът за Районна прокуратура – Панагюрище – Красимир Георгиев Танев.