Откритият минерален басейн в Стрелча отваря врати за този сезон в събота, съобщиха от общинска администрация. Любителите на слънчевите бани и къпането на открито ще се възползват от това ежедневно от 09,00 до 19.00 часа.За деца до 6 години посещенията са безплатни, за ученици входът е 2 лева, а таксата за възрастни е 3.50 лв. Тел. за информация и резервации 03532/ 27-37.

plaz3n

Обектът разполага с осем декара зелена площ,  два плувни басейна, игрище за волейбол, игрище за футбол, открит бар с кафе аперитив. Големият басейн е с олимпийски размери. Минералната вода се поддържа около 27 до 29 градуса. Малкият басейн е с размери 25х12 метра. Температурата на водата се поддържа около 32-35 градуса. За сигурността на гостите се грижат двама водни спасители.

plaj1

Очаква се към местните ползватели на басейна да се присъединят и много гости на града, които го посетиха по време на Празника на розата. Хора от София, Пловдив, че дори и морето са питали за свободни места през лятото, като са казали, че предпочитат да прекарат отпуската си в Стрелча, където срещу отлични цени на нощувките получават минерална вода и планински въздух. Към момента цената за двойна стая в курортното градче струва от 15 до 20 лв. за нощувка.