Движението на българските майки,  звено – Пазарджик раздаде стипендиите за третото тримесечие на учебната 2014/2015 година на децата от Комплекс за социални услуги за деца и семейства – гр. Брацигово, съобщи Гергана Николова.

Децата трескаво репетираха „Невероятни японски истории“ по проект заедно с Пътуваща академия „Артисти за деца“ за предстоящото им представление в читалището и концерт с участието на Поли Генова. Насладихме се на част от репетицията, аплодирахме ги горещо и им пожелахме успех, каза Николова

Тази година при първоначалното интервю проекта ни „СТЪПКА НАПРЕД“ стартира с 12 одобрени стипендианти – Рени, Биляна, Рашко, Фиданка, Митко, Десислав, Милена, Петя, София, Диян, Гергана и нашият абитуриент Николай. Присъдените им стипендии бяха в общ размер 900 лв.

При посещението ни, за изплащането на стипендиите за третото тримесечие, ДБМ-Пазарджик раздаде 440 лв. на 9-тимата, които успяха да оправдаят доверието ни и да запазят или повишат успеха си – Ренета, Милена, Петя, Десислав, Николай, Фидана, Биляна, Гергана и Диян.

Брацигово посетиха доброволците: Вера Папазова, Иглика Иванова и Силвия Дженезова.

При посещението бяха дарени и за Звено „Майка и бебе“ (от 0 до 3г.) – 6 чанти големи с дрешки за бебета, активна гимнастика, играчки, осигурени от наши дарители, както и 8 кутии Адаптирано мляко на стойност 147,20лв., осигурено  от Иванка Атанасова Георгиева от с.Звъничево.

ПРОГРАМАТА

Проектът „Стъпка напред” е програма на ДБМ-Пазарджик, за отпускане на стипендии за деца, лишени от родителски грижи,настанени в КСУДС Брацигово.

Идеята  на тази програма е да мотивираме децата да бъдат по-отговорни, сами да разпределят средствата и да им дадем шанс да направят нещо малко, но значимо за техния живот. Всяка крачка напред, особено ако е в положителна насока, е една спечелена битка. Тези стипендии увеличават шансовете на децата за по-добробъдеще и  промяна най-вече в мисленето и начина на живот. Като дългосрочен план си поставяме за цел да сформираме група от бивши и настоящи стипендианти, група за помощ и взаимопомощ.

 За кандидат, който не показва целогодишно добър успех, поведение, желание и мотивация, стипендията ще му бъде прекратена и дадена на друг кандидат.