Петима са пияните шофьори установени от пътните полицаи в региона за времето от петък до днес, съобщиха от ОД МВР – Пазарджик.

В събота около полунощ на улица в пазарджишкото село Звъничево станал пътен инцидент. 34-годишният М.К. от Пазарджик загубил управление над „БМВ”-то си и возилото се блъснало последователно в мантинела и електрически стълб. От удара мъжът е с фрактура на единия крак. Екип на сектор „Пътна полиция” го тествал с дрегер и уредът отчел 1.28 промила.

При рутинни проверки били спрени А.П.- 18г. от село Братаница, А.А.- 42г. от панагюрското село Попинци и И.М.-38г. от Ракитово. Те били зад волана на автомобилите си съответно с 1.52, 1.93 и 2.18 промила.

Най-фрапиращ обаче се оказал случаят с панагюреца Н.К.- 59г. Малко преди 21.00ч. в петък той бил спрян от униформени на улица в Панагюрище. След задължителния алкотест дрегерът отчел 2.88 промила алкохолна концентрация. Преди да бъде задържан шофьорът бил прегледан от медици в средногорския град, които поради високото му кръвно налягане не препоръчали престой в ареста.

На база на това Н.К. бил освободен, а спрямо него образувано незабавно производство. Два часа по-късно друг автопатрулен екип засякъл същия автомобил, управляван от същия водач, но този път след удар в крайпътен стълб. Последвали нова проверка и тест с дрегер, като показанията този път били 2.78 промила. Пред органите на реда мъжът обяснил, че отивал да си прибере колата, макар и преди няколко часа е бил предупреден да не прави това. Той бил задържан незабавно в ареста на районното управление в Панагюрище.