Младежките  и женските организации на ГЕРБ в област Пазарджик осъществиха при голям успех, за трета поредна година кампанията „Дари книга! Дай нов  шанс на старата библиотека!”

От 24 май  насам всеки пожелал да дари част от книгите от личната си библиотека, можеше да го направи във всеки офис на партията в областта. В резултат бяха събрани над 4000  тома с българска и чужда поезия и проза. Книгите бяха дарени за читалищата в  село Дорково, Велинград, град Септември и град Ракитово. Последното дарение бе за библиотеката  на читалище „Просвета„  в  най-голямото населено място в община Пазарджик, село Мало Конаре.  Дарението направиха общинския организационен секретар на МГЕРБ Николай Ангелов, Антоанета Дачева от ЖГЕРБ Пазарджик и Златка Темнилова.

Решихме отново да организираме тази кампания, тъй като предстои лятната ваканция и учениците, а и техните родители, когато ползват отпуск, ще имат повече време за четене на художествени книги, каза областният координатор на МГЕРБ- Пазарджик Надежда Терзиева.  Тя допълни още, че събраните томове са дарени на читалищните библиотеки в по-малките населени места, тъй като техните  фондове стават все по-оскъдни, а средства за обновяването им се осигуряват трудно.

Освен утвърдените с участието си в инициативата  структури на младежите в Пазарджик и Панагюрище, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов похвали за  високата активност и  от новоучредените младежки организации  в Белово, Септември и Лесичово, както и новоучредените женски организации във Велинград, Ракитово и Септември.

29knigi29knigi329knigi2