В 9.30 ч. днес съдия Коста Стоянов и съдебни заседатели ще дадат ход на делото срещу 44 годишния Цветан Пъков, който премаза вечерта на 14 април шест годишния си съгражданин Петьо Гевечанов.

Обвинението срещу Пъков е за непредумишлено убийство, предизвикано от нарушение на правилата на Закона за движение по пътищата. Според обвинителния акт шофьорът-убиец е карал джипа си със 78км/ч., при разрешени 50км/ч. и не е намалил скоростта, при необходимост и да спре, след като е имало дете на пътя.

Наказанието, което може да бъде наложено на Пъков, ако бъде признат за виновен, е до 6 години лишаване от свобода. Той бе задържан още в деня на катастрофата и оттогава не е излизал от следствения арест в Пазарджик.

 

В десетгодишната си биография на шофьор Цветан Пъков има 20 нарушения на Закона за движение по пътищата, половината от които са за превишена скорост. Срещу него има две досъдебни производства за нанасяне на телесни повреди при катастрофи, които обаче били прекратени по искане на пострадалите. Това поражда подозрения, че блъснатите от Пъков по някакъв начин са били убедени от него самия да поискат да се сложи край на разследването.