Втората общинска конференция на БСП в Пазарджик ще се проведе днес, за да излъчи своя кандидат за кмет на общината. До балотаж, след липсата на кворум на редовната общинска конференция преди няколко седмици, стигнаха Атанас Павлов и Стоян Парпулов. Двамата са дългогодишни членове на столетницата и успяха да съберат повече гласове от класиралия се трети – Трендафил Величков, който най-вероятно ще бъде кандидат – кметът на Първановата АБВ.

В редиците на столетницата вече са наясно с кандидатите в Септември и Панагюрище, където от името на БСП в изборите ще участват съответно Сергей Стойнов /ексшеф на ВиК в Пазарджик/ и предприемачът Петър Каменски. В Стрелча вероятно за втори мандат ще се бори Иван Евстатиев, досегашният кмет на Брацигово Васил Гюлеметов, няма да се явява за трети мандат, но БСП ще подкрепи кандидатурата на Мария Мадарова, сегашен секретар на общината.

Иван Лебанов има амбиция за трети мандат, но там силна подкрепа от БСП има и заместникът му Георги Янчев, Петър Паунов ще продължи да воюва за Батак. В Белово все още не са издигнали кандидат. До 15 август ще стане ясно какъв е изборът на социалистите за Пещера, за Ракитово, за Лесичово и най-новата община на територията на областта – Сърница.