Президентското семейство погреба 14-годишния Филип, който почина внезапно в събота. Далеч от камерите и медийния шум близките на детето го изпратиха в последния му път в тесен семеен кръг, пише „Монитор“.

Броени часове след това държавният глава Росен Плевнелиев за първи път наруши мълчанието след трагедията, като чрез Туитър благодари за съпричастността на всички към мъката му – неговата и на съпругата му, в този тежък момент. Акаунтът на президентската институция в социалната мрежа публикува съобщение от името на Плевнелиев.

„Признателни сме за съпричастността, топлите думи и подкрепата в този мъчителен за нашето семейство момент. Благодарим ви!“, посочва се в съобщението. Веднага след обявяването на смъртта на най-големия от тримата синове на Плевнелиев входът на президентството бе отрупан от цветя, играчки и картички с послания за мир на душата на детето и сила за баща му и цялото семейство. Софиянци и гости на града продължиха да изразяват своите съболезнования по този начин и в следващите дни.