Библиотеката при НЧ“Развитие-1873″ Пещера все повече се превръща в една живо средище за хора от различни възрасти и с различни интереси, разказва библиотекарката Богдана Сиракова.

20pe

Лятото преминава весело, интригуващо и полезно с мероприятията, които подготви културната институция, както и с работата на доброволците в нея. Библиотеката започва своята работа с доброволци в Европейската година на доброволчеството – 2011 г. и от тогава функционира изцяло с тяхна помощ.

20pe-1

Със своята дейност доброволците се чувстват част от „дома на мъдростта”, от „храма на съхраненото време” – от едно общество, в което дават своя принос за по-добро. Библиотеката при НЧ“Развитие-1873″ гр.Пещера изготви специално видоеклипче, чрез което може да се запознаете с нашите доброволци и тяхната работа.

И за в бъдеще Библиотеката ще осъществява дейността си като съвременен информационен център в град Пещера, който не само предоставя услуги, но се превръща и в желано и любимо място за културен отдих на населението с помощта и на доброволците в нея. Може би твоята библиотека очаква и теб!

Филмче за доброволчеството в Пещера – вижте тук