Двадесет и една годишният Мехмет Али е бил открит мъртъв, съобщи кметът Али Тебер. Тялото на момчето е на около петстотин метра от мястото където последно е бил със семейството си, но в противоположна посока, към местността „Яденица“. Трупът е случайно открит от местни жители, които тръгнали да берат боровини.

Момчето е паднало по корем, като най-вероятно при падането е наранило главата си и това е довело до смъртта му. В момента районът е отцепен има криминалисти и достъпът на местни хора до там е забранен. Към момента видими следи от насилие по трупа няма. Очаква се съдействие от страна на служители на пожарната, за да бъде изкаран от мястото трупът и да бъде откаран в Съдебна медицина. Младежът е бил открит в ниската част на един от склоновете. На място има екип на полицията от Районното управление във Велинград и към мястото пътуват и служители на Районното управление в Септември, уточни говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Изказвам съболезнованията си на семейството на Мехмет, каза кметът Али Тебер. Мехмет е бил студент по медицина в Пловдив, той е работил по морето, за да изкара пари и да си купи кола. Върнал се е от там преди няколко седмици.