Водни лилии ще изненадат гостите на тържеството посветено на 50 годишнината на „Асарел Медет“. Цветята виреят успешно в езерото, което краси местността, а там ги е поставил местен лекар. Тържеството ще се състои утре, по традиция на Панагюрски колонии, където са живели първите работещи в медодобивния гигант.
Програмата започва в 10:30 часа с водосвет и празничен молебен за здраве и благополучие в църквата „Св. Иван Рилски“ в село Панагюрски колонии, която е дарение от „Асарел-Медет“АД.
Между 11 и 11:30 часа в небето над Средногорието ще започне авиошоу.
Около обяд, както си му е редът ще трябва да се сготви, а това ще го направи Ути Бъчваров. Той ще забърка един тон рибена чорба в казан, изработен от асарелска мед.
Празничният концерт „50 години заедно“ стартира в 11:30 часа, с изпълненията на духов оркестър „Делчо Радивчев“. След това на сцената ще излязат мажоретният състав към Обединен детски комплекс-Панагюрище и Фолклорен танцов състав „Тангра“ към читалище „Искра-1872“ в село Попинци.
Почитателите на българската музика ще бъдат радвани с хитовете на дует „Ритон“ и Тони Димитрова, а тези на традиционния български фолклор с изпълнения на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. За феновете на попфолка ще пее Анелия, а за почитателите на съвременната българска попмузика ще бъдат изпълненията на Михаела Филева, Били Хлапето, Дивна и Вензи.
Кулминацията в празничната програма за 50-годишния юбилей на „Асарел-Медет“АД ще бъде концертът на роклегендата Джо Лин Търнър, който се очаква да излезе на сцената около 17 часа. Световноизвестният музикант ще изпълни най-големите хитове на „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“ като „I Surrender”, “Can`t Let You Go”, “Street of Dreams”, “Perfect Strangers”, “Smoke on the Water” и други.
Водещи на празничния концерт „50 години заедно“ ще бъдат Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, които са подготвили и хумористични скечове.
За улеснение на гостите са осигурени автобуси, които ще тръгват в 9 часа от автогара Панагюрище, селата от общината и Стрелча. В обратна посока автобусите тръгват от село Панагюрски колонии в 17.00 часа.