Първото за българския ефир шоу „Фермата“ тръгва в ефира на Би Ти Ви на 13 септември, съобщиха от телевизията. Премиерният епизод е с начален час 20:00. В риалитито ще вземат участие 16 души, които независимо от възрастта, произхода и житейския си опит трябва да покажат, че българинът все още пази връзката със земята и народните ценности, разкриват от екипа. Авантюристите, които ще попаднат в изоставена ферма без ток, вода и канализация, трябва сами да построят всичко от нулата. В цялото това предизвикателство ще им помага СТОПАНИНЪТ на фермата.

Георги Михайлов, който е от Капитан Димитриево, ще бъде ментор на 16-те участници в продължение на три месеца. Той ще им дава задачи, ще оценява тяхното изпълнение и ще дава оценка, от която ще зависи дали участниците ще получат награди или не, за да могат да живеят по-добре във фермата. В предаването “Фермата” го отвежда голямата му мечта да участва във вдъхновяващ младите хора проект, който да върне народа обратно към земята и простия, но истински живот.

„Тук има всичко необходимо, за да живеят участниците нормално”, разказа в „Тази сутрин” Георги. „Само че трябва да си го заработят. Имаме градина със зеленчуци, ако я стопанисат – ще ядат. Ако се грижат добре за фермата  – ще има и награди – овце, кози, крави, агнета. Кокошки, за да се изхранят. Ако не работят, няма да получат нищо. Бай Георги обещава да научи своите ученици как да се грижат за животните, как да правят грънци и прибори за хранене, да приготвят кисело мляко и ракия.

Участниците

Сред бъдещите фермери има хора с опит в политиката и шоубизнеса, такива с горчив опит от живота и други, постигнали успехи както в личен план, така и за България. Най-младият участник е на 18 години и е дете на известни родители, а най-възрастният е „обикновен човек на 50 години“.

Стопанинът на фермата – Георги Михайлов

Георги Петров Михайлов е роден през 1960 г. в село Капитан Димитриево, обл. Пазарджик. Получава средното си образование в Брацигово. Семеен с две деца. Умения: производство на картофи, оглеждане на тютюн, овцевъдство, животновъдство, производство на сирене и млечни произведения, хлебарство, готварство, строителство.

През 1976 година бащата на Георги купува 56 овце, които за 15 години нарастват до 160. Всички грижи за животните са поделени  между членовете на семейството: израждане, доене, паша, стригане… Днес бай Георги е убеден, че е единственият човек в България, който сам може да подстриже вълната на 160 овце за един ден!

Стопанинът на „Фермата” работи известно време в сектор “Строителство” – може да построи всичко от нищо.  След политическите промени от ’89 година, Георги Михайлов отваря собствена мандра и фурна. Отношението му към вкусната и качествена храна го кара, макар и в зряла възраст, да изкара курс по готварство – професия, с която бай Георги изхранава семейството си и до днес.