Зам.областният управител на Пазарджик Стефан Мирев е младежката версия на новия американски посланик в България – Родерик Мур. Приликата е забелязана от наш читател, който ни я посочи. Вижте сами:

10stefan-miirev
Стефан Мирев
10roderik mur
Родерик Мур

Мирев е създател и председател на общинската младежка структура на ГЕРБ в Панагюрище. Той е юрист и до назначаването си за зам.областен управител, обслужваше правно горските стопанства в Пазарджик и Панагюрище. Мирев е на 30 години, зодия Дева. Тази година мина и под венчило.
На два пъти е в обласната листа на ПП ГЕРБ за парламентарните избори. Номиниран е за организационен секретар на местната структура. Стефан Мирев е председател и на Ротаракт – Панагюрище и секретар на Пчеларското дружество в Панагюрище. В миналото се е занимавал активно със спорт като е бил вратар на юношеския отбор на ФК “Оборище”.

Негово Превъзходителство Родерик Мур е специалист по Балканите, където е преминала голяма част от дипломатическата му кариера до момента, при това в един от най-смутните периоди след края на студената война и разпада на Югославия. Това е най-малкото, което може да се каже за Родерик Мур, който оглави неотдавна Посолството на САЩ в България. Той ще остане на поста шарже д’афер в следващите няколко месеца, докато президентът Барак Обама не номинира официално кандидат за посланик в страната ни.