03te2

izbori1пс215

Дружеството на писателите в Пазарджик вчера организира литературно четене в зала „Устрем“ на Младежкия дом. Присъстваха всички членове на формированието с Тридесет годишна история, както и много млади хора, които творят в града на поетите. Ден преди това в двора на сградата на Регионалния исторически муузей и Художествена галерия „Станислав Доспевски“ бе запален вечният огън на поетическото слово, което вдъхновява и до днес десетки пазарджиклии.

03temp1      03temp

Преди четенето бяха представени и поздравителни адреси от други творчески и неправителствени организации. От името на командерия „Св.Св. Константин и Елена“ към ордена на тамплиерите адрес прочете и връчи Спас Киричев. От името на ордена той подари на Дружеството на писателите и книгата: „Царството на славяните“, издадена от Ордена.

Поздрав към присъстващите от името на Дружеството на художниците отправи Константин Анастасов, той пожела на пишещите братя да продължат да носят огъня на творчеството в сърцата си и да осъществят необходимата приемственост, за да бъде продължено делото им.

03te1

От името на Представителството на СБХ в Пазарджик, бе прочетен поздравителен адрес от художничката Маргарита Иванова, която е председател на творческата организация в Пазарджик. В момента тя е и кандидат за общински съветник от БСП, а редом с нея в залата присъстваше и кандидат – кметът адвокат Стоян Парпулов.

Поздравителни адреси:

Уважаеми, г-н Каракашев,

уважаеми приятели от Дружеството на писателите – гр. Пазарджик,
приемете нашите най-искрени поздрави във връзка с Вашия юбилей. За нашия орден духовността винаги е заемала челно място сред качествата, които превръщат хората в човечество, а биологичния вид в пазител на планетата. Ето защо, фактът, че в Пазарджик, град с дълбоки духовни корени има място, където пишещите да споделят своите идеи, да показват своето творчество, е от изключително важно значение. Писаното слово е онова нетленно вещество, което дава шанс на всички да открият и да се докоснат до прозренията на най-светлите умове. 
Пожелаваме Ви творческо дълголетие и много вдъхновение по не лекия ви път.
С уважение:
Командер Димитър Боянов,
командерия „Св.Св. Константин и Елена“ – гр. Пазарджик

Съюз на българските  художници Представителство на СБХ – Пазарджик

                                

Уважаеми, г-н Тодор Каракашев,

Уважаеми поети и писатели,

 От името на Представителството на Съюза на българските художници Пазарджик, бих искала най-сърдечно да Ви честитя 30 годишнината от учредяването на Дружеството на писателите в град Пазарджик. През изминалите години сме свидетели на изключително ярки изяви на пазарджишките литератори. Високо оценяваме приноса Ви за развитието на културния живот в нашия град. Щастливи сме, че между нас съществуват общи професионални и художествени връзки, това са  творческите търсения чрез формите на литературата и изобразителното изкуство. От името на моите колеги – художници желаем здраве, щастие и много бъдещи успехи на всички членове на Дружеството на писателите.

 

                             Маргарита Иванова, Председател на Представителство                                                                                           на СБХ Пазарджик