06VALERI2

Футболистът на „Партизан“ – Белград Валери Божинов се присъедини официално към китката от футболни асове, които ще възстановяват ФК“Хебър 1918″. Това стана днес в 17 ч. когато той направи дарение на юношеската школа в Пазарджик. 

Валери Божинов пристигна в областния град заедно с дъщеричката си Никол и сина си Валери.

06valeri1

Малчуганите го придружиха и по време на дарението. Час преди него Валери Божинов се включи в пресконференция на кандидат – кметът на ГЕРБ и съучредител на възстановения „Хебър 1918“ – Найден Шопов. На нея присъстваха и футболистите Александър Тунчев и Веско Минев. Буквално зад гърба им по време на срещата с журналистите стояха и Младен Младенов, Красимир Тошев и Роман Цветков, които също ще подкрепят финансово развитието на младежкия ни отбор.

Найден Шопов представи своята програма за развитието на спорта в Пазарджик, като акцентува върху това, че не залага само и единствено на футбола. Неговата идея е, ако бъде избран за кмет да създаде Обществен съвет за подпомагането на спорта, в който да влязат шефовете на всички спортни клубове в града и заедно да планират проявите си. Шопов обеща и повече средства за развитието на спорта в Пазарджик, като те ще бъдат разпределени по равно между различните футболни и други спортни школи. не трябва да има пренебрегнати спортове за сметка на други, заяви Шопов. ще се правят и повече проекти свързани с туризма и туристическата инфраструктура на общината. не на последно място ще бъдат учредени и стипендии за талантливите деца – спортисти в Пазарджик.

Пред журналистите Найден Шопов оповести и това, че въпреки щедрите обещания за съдействие от страна на Тодор Попов до момента от община Пазарджик няма разрешение за извършване на ремонтните дейности планирани по спортната база. Искаше ми се сега да мога да се похваля пред вас, че имаме изградени ново футболно игрище с изкуствена настилка и осветление на предоставен от общината терен, съблекалня, тоалетна, баня, зали за тренировки, но не мога да го направя, защото нищо от това не е свършено, а основна вина за това има Тодор Попов и общината. подали сме документи за разрешение да стопанисваме стадион „Г.Бенковски“ и да ни отредят два терена за направата на пет игрища.

06valeri4

От момента на учредяването на клуба до сега има формирани и функционират групи с 60 деца и трима треньори – Найден Василев, Петър Ковачев и Недко Минчев, сформиран е и представителен мъжки отбор с треньор Атанас Минчев.

След това Шопов прикани Валери Божинов да разкаже за личното си участие в проекта. футболистът на „Партизан“ изтъкна факта, че в момента е свидетел на истинска грижа за развитието на футбола от страна на своя тим. Там децата идват от съвсем малки, а обгрижването им е поверено на персонал, който с това си изкарва хляба. Децата са посрещани от специален човек още от вратата, предоставят им се екипи, има съблекални бани. когато тренировката приключи ,има кошове където децата си оставят екипите, те се вземат от служителка на стадиона, перат се там и на другия ден детето ви ще ползва чист и гладен екип на тренировката си. Това не е вменено на родителите. Не всеки родител може да купи обувки и екип на детето си, те струват от порядъка на общо двеста лева. Това е грижа на тима. Но хората там имат традиции, имат подкрепата на държавата и общината си, на бизнеса. Факт е, че годишно „Партизан“ продава по двама до трима млади футболисти. Но те са наистина продукт на цялата тази машина, за която сега говоря. нещо такова трябва да се направи и тук и аз се присъединих към този проект по причина, че благодарение на Веско Минев и Сашо Тунчев се срещнах с Найден и приех да се включа. Приех защотоса малко хората в България, които могат да ти покажат черно на бяло идеята си. Точно това направи Найден. Аз видях целия проект в детайли и си казах, че не мога да не го подкрепя. За да върви футболът нагоре нещата с базата трябва да са точни – от „А“ до „Я“. Има ли я грижата, има ли ги треньорите нещата ще се случат и аз се надявам точно на това да бъдем свидетели в пазарджик след няколко години. На истинска работеща школа, която да възроди старата футболна слава на вашия град.

06valboj

Акценти в областта на спорта в програмата на кандидата за кмет на Пазарджик Найден Шопов

  1. Създаване на Обществен съвет „Обединени спортни клубове -Пазарджик“ като консултативен орган към общината, който да подпомага развитие на спорта.
  2. Незабавно спиране разпродажбата на спортни имоти! Рехабилитация и модернизиране на спортните обекти във всички населени места на общината.
  3. Увеличаване на средствата в бюджета, предназначени за спортни дейности. Нов подход в разпределянето им – с ясни критерии, без привилегировани клубове и след широка обществена дискусия.
  4. Подпомагане на местния аматьорски спорт в малките населени места. Спорта за работници , ветерани и хора с увреждания
  5. Подкрепа за развитието на училищния спорт. Целенасочена политика за повишаване на спортната култура на учениците чрез организиране на училищни спортни школи и общински училищни състезания. Поддържане, ремонт и възстановяване на спортните площадки в училищата и физкултурните салони. Маркиране на спортните площадки с цел обучение на подрастващите в правилата за движение по пътищата.
  6. Изграждане на нови общински спортни обекти – зоната на здравето, стадиона.  Насърчаване на инвестициите в спорта от страна на бизнеса, в т.ч. и чрез публично частно партньорство. Развитие на района около стадиона за целите на спорта.
  7. Подкрепа за традиционно популярни спортове в общината на широка основа, както и възраждане на спортове, донесли много успехи и гордост на пазарджиклии: футбол, модерен петобой, плуване, волейбол, баскетбол,  тенис на маса, худож. гимнастика…
  8. Създаване и реализация на проекти за възстановяване и реновиране на туристическата инфраструктура в общината – туристически пътеки, общинско състезание по спортно ориентиране.
  9. Програма за стимулиране на деца – спортни таланти чрез стипендия.
  10. Изграждането на нови спортни площадки  в междублоковите пространства  в град Пазарджик и по селата.
  11. Финансиране създаването и поддържането на спортен портал за всички видове спорт в общината с цел реклама на местните спортни клубове и постижения.

06valboj1 06valboj2