izbori1пс215

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пазарджик Найден Шопов се срещна  със спортни деятели, ръководства на спортни клубове и родители  в спортна зала „Хебър“.

„Проблемите на спорта в Пазарджик са много, но това което виждам като състояние на спортната база ме потресе. Течащ покрив, стари дървени  и изкривени прозорци, олющени и мухлясали стени липса на елементарни условия в съблекалните, канализация която мирише. Как е възможно в XXI век да мотивираме деца да спортуват в такива условия“, това каза Найден Шопов пред треньори и родители след като разгледа спортна зала „Хебър“. Основните проблеми, които поставиха пред него спортните деятели са подобряване на базата за тренировки, по-справедливо разпределение на общинските субсидии за клубовете  като се отчита масовостта на всеки спорт, средства за пътни за участие в състезания и закупуване на спортни екипи. Спортен клуб по волейбол „Хебър“ е сред основните ползватели на базата и една от емблемите на Пазарджик. От клуба са излезли състезатели като Добромир Димитров, Петя Баракова, Кристина Якимова, Тодор Вълчев, Ралина Дошкова. Понастоящем в него тренират над 160 деца  от 9 до 19 години. Другият голям ползвател на базата е СК по карате „Шинкиокушинкай“,  който може да се похвали с  резултати на национално и световно ниво.

„В нашата програма за развитие на спорта сме заложили създаването на Обществен съвет „Обединени спортни клубове -Пазарджик“ като консултативен орган към общината, който да подпомага развитието на спорта, рехабилитация и модернизиране на спортните обекти във всички населени места на общината, увеличаване на средствата в бюджета, предназначени за спортни дейности и нов подход в разпределянето им – с ясни критерии, без привилегировани клубове и след широка обществена дискусия“, обясни Найден Шопов и  запозна присъстващите с конкретни мерки, които ще предприеме  след като стане кмет за незабавно подобрение на средата за тренировки и участие в състезания.

„Не случайно в Пазарджик не се провеждат състезания от  национално и световно ниво. При състоянието в което се намират  всички спортни зали тук нямаме шанс за домакинство“, коментира Найден Шопов и посочи като пример друга община в Област Пазарджик, която неотдавна откри модерна спортна зала – „ Арена Асарел“.

„Може би не сме толкова богати, че да се мерим с Панагюрище, но има  пътища за финансиране и подобряване на базата и това не струва милиони, бизнесът в Пазарджик също е готов да помага на спорта, но при ясни и прозрачни условия с доверие, без кражби и сделки под масата“, заяви  кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Пазарджик. Заедно с Найден Шопов на срещата присъства и кандидатът за общински съветник  инж. Спаска Симонова.