izbori1пс215

Пред изобилие от проблеми се натъкна на Градския пазар кандидатът за кмет на Пазарджик от БСП, Стоян Парпулов. Под проливния сутрешен дъжд повече от час Парпулов и канидати за общински съветници бяха сред хората, които изкарват прехраната си като се грижат за уюта и трапезата на останалите.
При търговците на цветя всичко се оказа проблем – сергиите, плочките, валежите, слънцето, мястото. И те и кандидатите на БСП се обединиха около мнението, че за деликатната им стока са необходими павилиони. За дъжд и слънце се ползват найлони и брезенти. Не успяват да опазят особено. Кофи изпълняват службата на улуци, или поне показват на клиентите къде тече най-много. Тротоарът с разбитите плочки също не предлага особен комфорт за клиентите. Този проблем е в сила и за търговците на плодове и зеленчуци. Клиентите газят в локви, редовно падат от състоянието на настилката, а кестеново дърво в един от районите е допълнителна заплаха в този сезон заради падащите кестени. Работещите пък се спасяват от локвите на дървени палети, а за квадратен метър от масите плащат по около 80 лв. месечно. Тоалетната, която ползват е в ужасно и неподдържано състояние, а за един квадратен метър търговска площ плащат по около 80 лв. месечно.
Тези, които ползват магазини пък имат и друг проблем – неясната собственост (общинска или частна) на обектите, чиито наематели са. При възникване на проблем, независимо дали ВиК или електрически, те не знаят как да формулират сигнала си, за да им се помогне.
Всички работещи изказаха мнение, че Градски пазар се нуждае от цялостен ремонт и обновяване, и ако това им се обещава, ще държат да бъде изпълнено.