Местната комисия за борба с трафика на хора – Пазарджик ще подкрепи инициативата на Фондация „Кампания А21” – ”Поход за свобода” против трафика на хора.

Походът ще се проведе в навечерието на 18 – и октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора, в над 30 града по целия свят, а за България – в София, Сливен, Бургас, Монтана и Велико Търново. Трафикът на хора е престъпление срещу личността наред с убийството, телесната повреда, злепоставянето, принудата, отвличането и противозаконното лишаване от свобода, разврата, издаването на чужда тайна, обидата и клеветата.
#ПоходЗаСвободата #WalkForFreedom # ще популяризира и разкриването на денонощна, безплатна и анонимна национална телефонна линия 080020100 срещу трафика на хора.
Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност! Затова нека заедно да извървим стъпките на съпричастност към хората, жертва на това престъпление, и да заявим нашата нулева толерантност към него, заявиха организаторите.

В похода ще се включат и доброволците от БМЧК – Пазарджик, а събитието е насрочено за събота /17.10.2015/, от 10:30 часа, на Тортата, откъдето шествието ще се отправи към Парк – остров ”Свобода”.