16Buletini

От сутринта отсечката в началото на бул. „България“ пред община Пазарджик е затворена, заради доставката на бюлетините. Засилено полицейско присъствие се наблюдава около цялата сграда, а книжата, с които ще изразим вота си на 25 октомври, се прибират в предварително подготвени за това помещения. Огромното количество бюлетини, тъй като те са за цялата област, затруднява експедитивността на работата по прибирането им. Припомняме, че ще гласуваме за кмет, общински съветници и референдум. В селата бюлетините ще бъдат четири, тъй като там ще се гласува за общински и селски кмет, освен останалите за общински съветници и референдум.

Около 650 000 са всички бюлетини за местните избори и 270 000 за националния референдум в област Пазарджик. Упълномощени  представители на  12-те Общински избирателни комисии в областта и представители на Областна администрация Пазарджик  получиха  бюлетините за местните избори от печатницата на БНБ.

16Buletini 3

Бюлетините за националния референдум са изработени  в печатница в Плевен, от където бяха доставени до Пазарджик. Транспортните средства с ценни книжа бяха строго охранявани от служители на МВР до доставянето им в Пазарджик, предаването на 12-те Общински избирателни комисии и транспортирането до съответната община. До провеждането на изборите, бюлетините ще бъдат съхранявани по общини, в помещения определени със Заповед на Областния управител и запечатени от съответната ОИК, под охрана на МВР

16Buletimi 2

Областна администрация Пазарджик разпредели и предаде на общинските администрации всички книжа и материали необходими за провеждането на местните избори и националния референдум – протоколи, удостоверения, чували за съхранение на изборните книжа и материали, кутии за отрязъците с номерата на бюлетините и др.