izbori1пс215

 

Известни пазарджишки интелектуалци и общественици, които днес живеят и работят в София се събраха в днешния следобед в Пазарджик, за да оповестят създаването на „Инициативен комитет в подкрепа на кандидат – кмета на БСП – Стоян Парпулов“. Пред слисаните очи на посетителите в една от залите на местен ресторант се събраха журналистът Иван Гарелов, проф. Петя Шопова и съпругът и историкът поет Николай Шопов, адвокат Ирена Савова, Николай Маринов, бизнесеменът Димитър Москов и проф. Румен Миланов.

Общото между всички тези хора е убеждението, че Стоян Парпулов е честен и почтен човек, който има силата и волята да се справи с корупцията и беззаконието в родния си град, стана ясно по време на срещата. Повечето от гостите са с тукашни корени и добре познават кандидат – кмета на БСП. Сред тях е и Иван Гарелов, който е имал общо детство и юношество с именития днес адвокат. Семействата ни се познаваха добре и понякога бащата на Стоян ми е правил забележки за „Панорама“, сподели Гарелов. Аз няма да агитирам, защото това противоречи на журналистическите правила, но ще кажа, че е хубаво в Пазарджик хората да не са навъсени като сядат на пейките в градинките, а в джобовете им да дрънкат малко повечко пари. За Стоян мога да допълня, че има три основни качества, които ще го направят успешен кмет – честност, компетентност и воля съчетана с енергия, за да реализира своите цели. пазарджик може да се гордее, защото в негово лице ще има кмет с европейско излъчване и ниво, каза известният водещ.

„Малко почтени хора желаят да участват в политиката. Символ на промяна е това, че Стоян Парпулов го направи. Човек от фамилия патриоти, хора почтени, зачитащи Закона и правилата. Човек, който дава в програмата си решения както за града, така и за селата. Човек, който по най-силния начин изразява идеите на левицата и е много ярък неин кандидат. Носител на желанието на гражданите да се преодолее усещането за безпомощност и корупция”, каза проф. Шопова.

Познанството на Димитър Москов с Парпулов датира още от детството, продължило в училище и професионалния живот. „Човек, почтен в мисленето и начина си на живот, уважаван, с много голям кръг приятели. Сигурен съм в неговата компетентност и това, че ще се справи с предизвикателството да управлява Пазарджик и общината”, допълни  той.

За Ник Маринов Пазарджик е изостанал, провинциален град, с почти никаква икономика. „Млади са само учениците, които с нетърпение очакват да завършат, за да си тръгнат. Градът само изглежда добре напудрен. Радвам се, че Стоян Парпулов се съгласи да се кандидатира. Тук трябва да дойдат млади хора и той е човекът, който има идеи как това да се случи. , бяха думте на Маринов.

Освен правото и шахът свързва Ирен Савова със Стоян Парпулов. За мен е привилегия, че човек, запазил името си чисто, е мой приятел, каза Савова. Тя сподели приятната си изненада от умерения тон, с който Парпулов води кампанията си – без нападки, но с ясни ангажименти и идеи, които могат да бъдат реализирани. „Стоян Парпулов познава народопсихологията и културата на хората и си представя правилната посока. Пазарджик само ще спечели от избора на такъв достоен човек!”, добави Савова. Ние сме пъстра палитра, но личността на Стоян Парпулов умее да обединява, категоричен е Николай Шопов. Човек образован и почтен. За него важни са работата и инвестициите, а не навсякъде градинки и алеи. Стоян Парпулов е човек с достоен живот и няма да го привлечат дребни неща. Всеки сам избира дали да е зрител или клада. Никой не иска да сме клади, но нека не бъдем просто зрители, допълни Шопов.

Подкрепям Стоян Парпулов защото ми писна от крадци и негодници, бяха думите на ген. Румен Миланов. В днешно време има страхотен дефицит на честност и лоялност, затова подкрепям Стоян Парпулов.

Инициативният комитет е доста по-широк, но не всички негови представители успяха да засвидетелстват подкрепата си лично.