izbori1пс215

На последната си в предизборната кампания пресконференция независимият кандидат за кмет Тодор Попов призова избирателите да излязат да гласуват на 25 октомври.

Важно е всички ние да изберем най-добрите, най-отговорните, най-мотивираните и най-подготвените професионално хора, които да управляват през следващите години. Кои ще бъдат тези хора – ще решат всички наши скъпи съграждани. Аз винаги съм вярвал и съм убеден в интелигентността им и че те ще я покажат и на тези избори, каза Тодор Попов. Той подчерта, че кампанията му е започнала и ще завърши с позитивизъм:

Както започваме, така и завършваме нашата кампания: позитивни, усмихнати, уверени и убедени, че така трябва да се прави една кампания – с позитивизъм, с професионализъм, с акцент върху това, което трябва да бъде свършено и направено през следващите 4 години. Така че от нас някакви изненади в тази посока не могат да се очакват.

Мен лично с нищо не ме изненада тази кампания. Вече го казах, че тя е едно дежавю на предишните, което, в крайна сметка, е въпрос на светоусещане, манталитет и всичко останало от страна на участниците.

Изкушавам се да цитирам Айнщайн: „Най-глупавото нещо в света е, човек да прави едно и също нещо и да очаква да се случи нещо различно“.

Отново бих искал да акцентирам, че аз съм единственият истински независим кандидат. Трети мандат вече се кандидатирам като такъв, с подписи на хората. Считам, че това е начинът. В Пазарджик наложихме един, уникален за страната ни модел на истинско местно самоуправление – с презентирането и избирането на кандидат, който е номиниран от гражданите, а не от политическите партии.

Тодор Попов съобщи, че няма да прави финални предизборни концерти, че не е привърженик и не разбира по този начин закриването на кампанията и всъщност в последния ден от нея ще проведе по традиция среща с избирателите в Черногорово.

Искам да приканя хората да участват в изборния процес тази неделя, като пак подчертавам това, което казах и в самото начало – всички участници са добри, но ние сме най-добри. Дълбоко съм убеден в прагматичността и разума на своите съграждани. Вярвам, че животът обича смелите и доказаните професионалисти. Вярвам, че трезвомислещите хора ще оценят, че през последните осем години Пазарджик се промени към добро. Вярвам, че хората си дават сметка, че всички подобрения не са констанстантна величина, а резултат от работата ни, заедно с екипа от активни хора, които не се боят да вземат решения и да оставят нещо след себе си, категоричен е Тодор Попов.

Той призова избирателите да гласуват и на референдума, тъй като това е един от малкото случаи, в които държавата иска мнението ни по даден казус. Той смята, че отпадането на въпросите, касаещи мажоритарния и задължителния избор са в ущърб на демокрацията, но призова да отговорим положително на въпроса за електронното гласуване, тъй като това е бъдещето.