izbori1пс215

Нова формула за подкрепа и развитие на спорта в община Пещера предложи кандидатът за кмет Йордан Младенов на среща с представители на спортните клубове. Според тях от дълги години в общината няма отношение към спорта и това трябва да се промени. Пред Младенов те споделиха проблемите, които затрудняват функционирането им и настояха за цялостна стратегия как да се развива спортът в общината, така че да си върне традициите и повече деца да спортуват.

Истина е, че спортните съоръжения са занемарени и имат нужда от модернизиране, а спортните клубове от повече подкрепа, така че да получават средства за издръжка и развиване на дейност, както и такива за постигнати успехи, посочи Йордан Младенов. Той допълни, че ще разчита на съвместни действия с представителите на спортните клубове.

Участниците в срещата бяха единодушни, че трябва да се инвестира в бази, защото там, където има бази, има деца, които тренират и успехите не закъсняват. В програмата си съм заложил на реновиране на градския стадион и площадка „Кавказ” с тенис кортовете, а в подкрепа на масовия спорт предвиждам изграждането на две комбинирани игрища за мини футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и стрийт фитнес, коментира Йордан Младенов.

Той допълни, че община Пещера има нужда и от нова спортна зала, където да се развиват спортните клубове и да се провеждат състезания. „Средства за изграждане на зала ще бъдат осигурени, но аз смятам, че не трябва да правим грандомански неща, а такива, които после ще можем да си позволим да издържаме. Защото целта не е само да направим една спортна зала и после да я заключим и да започне да се руши, а да можем да си я поддържаме.

Така, че аз не само поемам ангажимент община Пещера да има спортна зала, но да има работеща спортна зала, която да се ползва от всички”, каза кандидатът за кмет на община Пещера. Той посети и тенис кортовете в града, където с негови лични средства се ремонтира санитарният възел. Подкрепата за спорта в общината е сред основните приоритети, които Йордан Младенов си постави още на старта на кампанията.

22pest