„Опонентите на Иван Евстатиев пускат партенки за него“, съобщиха симпатизанти на ексградоначалника, който се бори за втори мандат в родния си град Стрелча. От вчера в интернет и по местни вестници битува информация, че общинският съвет на БСП в Стрелча е подал оставка.

Написаното обаче не отговаря на истината и е необходимо да поясним фактите такива, каквито са на всички читатели. Колективната оставка на ръководството е от 27 септември 2015г. и към днешна дата това е остаряла информация. Още повече твърденията в декларацията, че Изпълнителното бюро на НС на БСП е взело решение за кандидата, който да бъде утвърден  е в противоречие с чл.54, т. 4, б.а от Устава на БСП, който е категоричен, че кандидатите на БСП за кметове на общини се утвърждават от Националния съвет, а не от Изпълнителното бюро. Такова решение е взето на 4 септември 2015г., с което Иван Евстатиев Евстатиев е утвърденият от БСП кандидат. Прилагаме и копие от решението.

След взетото решение, от ръководството на БСП – Стрелча, бавят да представят легитимно решение за подредба на кандидатската листа за общински съветници до 18 септември, когато ИБ на НС на БСП на основание чл.54, т.4 б „г” взема решение за нейната подредба /прилагаме решението/.

Задаваме си въпроса, как хората, които пишат, че ще отстояват каузата БСП, през целия този месец на предизборната кампания публично подкрепят кандидати на други политически партии. Това красноречиво говори за техните т.нар. „принципи и морал“.