Нормално и в спокойна обстановка започна изборния ден на територията на Област-Пазарджик. Снощи всички изборни секции бяха поети под полицейска охрана, а тази сутрин са предадени без произшествия на секционните избирателни комисии.

Общо 620 служители на МВР са ангажирани в охраната на изборните места, опазването на обществения ред, пътната и пожарната безопасност в деня на изборите. До момента няма груби нарушения на обществения ред и извършени тежки престъпления в региона.

Днес от 08.00ч. до 18.00ч. звено „Български документи за самоличност” в ОДМВР и районните управления в Пещера, Панагюрище, Велинград и Септември ще съдействат на граждани да получат вече готовите си документи за самоличност или удостоверения за гласуване, за да могат да упражнят конституционното си право на гласуване в изборите за местна власт и национален референдум.

За периода от 20 до 24 октомври са издадени общо 103 удостоверения за гласуване на граждани чиито лични карти или зелени паспорти са били с изтекъл срок на валидност, загубени, откраднати, унищожени или повредени.