Най-голямото село във велинградско – Драгиново избра кмет от ГЕРБ, както досегашния от ДПС, той също се нарича Бисер, но фамилията му е Маджиров. Той успя да спечели изборите вчера с 59.68% от доверието на гласоподавателите.

На първи тур бе избран и кметът на Кандови – Азис Халил избран със сто процента, той е издигнат от ДПС. Гълъбин Мечкарски от МК Патриоти счечели в Абланица с 61.51%. Рохлева ще бъде управлявана през следващите четири години от кандидата на ГЕРБ – Мустафа Пашалиев, той надделя с 59.93%.

Кметът в Горна Дъбева също ще бъде от ГЕРБ, неговото име е Мустафа Али, а спечелените гласове са 59.09%.

ГЕРБ ще участва в трилотаж в Горна Биркова, където за кмет ще се борят кандидатът им Мехмет Меджид и кандидатите на ДПС – Балик Калъчев и „Бъдеще за Велинград“ – Али Али.

В Грашево на първи тур е избран Асен Мастев от ДПС, същата партия ще управлява и в Бутрева, там е избран Мехмет Асан. Балотаж ще има в Биркова, а на него ще се явят Красимир Коруджиев от ГЕРБ и представителят на Реформаторите – Халил Коруджийски.

ГЕРБ печели със Салих Узунов в Крастава на първи тур, в пашови също печели кандидат на ГЕРБ – Хосеин Ходжа. В Цветино ще управлява Пламен Пашалиев от БСП.