Петко Петков, който ще управлява община Брацигово през следващите четири години е роден на 22 юни 1964 г., той е магистър по „Икономика и управление на промишлеността“, беше народен представител в 41-то  Народно събрание, а в момента е  директор на офиса на НАП в  Пазарджик. Съдбата на Петко Петков е тясно свързана с ГЕРБ. Той е член на партията от нейното създаване, а през 2007 г. се кандидатира за кмет на Брацигово. тогава стотина гласа му попречиха да спечели и възкачиха на втория етаж в общината независимият Васил Гюлеметов, подкрепен от БСП.

С Брацигово го свързва любовта му към Нонка Пиленкова – Петкова, с която съвсем скоро ще празнуват сребърна сватба. Двамата се запознават в студентските си години и от тогава насам са неразлъчни. Имат дъщеря Ема, която през това лято завърши успешно елитна пловдивска гимназия и бе приета за студентка в Манчестър, Англия.

Надеждите на брациговци са насочени към осъществяването на по-големи проекти, от тези реализирани от предишното управление, а също така и разкриването на нови работни места. Районът е благодатен за развитието на туризъм, включително и СПА, заради наличието на минерална вода.