Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишния Стефан Т., от с. Синитево, обл. Пазарджик, за производство на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпления по чл. 354 а ал. 2 връзка с ал. 1 и по чл. 354 в ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Стефан Т. е предаден на съд за това, че на 1 септември 2015 г. в с. Синитево обл. Пазарджик, без надлежно разрешително е държал в обитавания от него имот общо 10 803 грама марихуана на обща стойност 64 822 лева и общо 8.17 гр. хашиш на обща стойност 73 лева.

Стефан Т. е предаден на съд и за това, че в периода от май до септември 2015 г. в с. Синитево обл.Пазарджик, при условията на продължавано престъпление, е засял и отглеждал в двора си 12 броя растения канабис – марихуана и 16 растения марихуана в пластмасови съдове в специално помещение на втория етаж в жилището си.

В хода на разследването е установено, че през пролетта на 2015 г. обв. Стефан Т., обитаващ имот на адрес с. Синитово обл. Пазарджик, състоящ се от двор с двуетажна къща, оранжерия и селскостопански постройки, решил да се занимава с отглеждане на марихуана. Снабдил се със семена и подходящи съдове за засаждане.

С положените от него грижи 28-те броя растения канабис достигнали различен стадий на развитие. Той възнамерявал да снабдява широк кръг лица с наркотичните вещества, част от тях бил разфасовал в пакети. При обиските в двора и дома на Стефан Т., извършени в условията на неотложност, през септември 2015 г., са открити и иззети вещи, приспособления и уреди за отглеждане и съхранение на наркотичните вещества, документи и бележки с адреси и сметки и хартиени пликове с банкноти от по 20, 50 и 100 лв.

Обвинението се гради на свидетелските показания, веществени и писмени доказателства, протоколи за извършени следствени действия, експертизи. Предстои Окръжен съд-Пазарджик да определи дата за първото съдебно заседание.