Керамичният лик на Сурп Степанос или Свети Стефан вече краси челната фасада на Арменската църква в Пазарджик. Успях да реализирам още една моя духовна мечта. Одухотворих патрона на нашата църква пресътворен в керамичното пано на изявената художничка Маргарита Иванова, разказа Нерсес Ширинян.

09nersi1 09nersi2 09nersi

Маргарита, заедно със съпруга си известният скулптор Спас Киричев, са отдавнашни близки приятели на арменската общност и с готовност художничката се отзова да го измайстори и монтират заедно над централния вход на църквата. Разбира се цялото няколкочасово дело би било невъзможно, ако не бе благотворителната помощ и на Кейбъл Груп – Пазарджик с управител Николай Тонков, предоставил безвъзмездно автовишка за извършването на цялата операция.

Като председател на Църковно настоятелство при Арменската църква, изказвам най-искрени благодарности на всички , извършили това свято начинание. Разбира се още повече , че всичко това не би било възможно и без дарителството на моите мили и скъпи първи братовчедки, които са далеч от мен от десетилетия – по-голямата Диди Маргосян от Франция и по-малката Варто Торикян от САЩ. Нека Бог ги благослови! – каза още Нерсес Ширинян.