В Шанхай утре ще бъде открита конференция “Инвестирай в България. Разшири се в Европа”, в която ще участват държавните представители. Неин организатор е Българската агенция за инвестиции (БАИ).

22venci

Венцислав Донков, управител на „Лакрима“

На конференцията ще бъдат подписани междуфирмени споразумения между „Лодис Инвест“ (Лакрима) и китайската компания Heilongjiang Wondersun Dairy Co Ltd. за създаване на завод за кисело мляко, става ясно от прессъобщение на БАИ. Българската фирма “Лакрима” е собственост на Венцислав Донков.

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Четвъртата среща на правителството на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Срещата, съпътствана от икономически форум, ще се проведе в град Суджоу на 24 и 25 ноември. В програмата е предвидена и отделна среща на премиерите на 16-те страни, участващи във форума, с президента на КНР Си Дзинпин. По

време на посещението си в Шанхай, Суджоу и Пекин (22-27 ноември) министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера Ли Къцян и с кмета на Шанхай Ян Сюн.

В състава на правителствената делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на икономиката Божидар Лукарски.