От 1 декември 2015г. на сайта на областното представителство на КСБ стартира анкета „Сграда на публиката“. Регионалния конкурс „Сграда на годината“ стартира през 2008 година. В класацията участват сгради, построени от наши членове –  строители, вписани в Централния професионален регистър на строителите /ЦПРС/.

Този конкурс акцентира върху строителството и има за цел да отличи най-добре изпълнените обекти, качеството на строително-монтажните работи, използването на материали, инсталации и технологии с гарантирано качество, както и спазването на всеки етап от проекта – архитектура, конструктивна част, ел. и ВиК инсталации, инфраструктура, озеленяване и др.

Петчленно жури, съставено от професионалисти в бранша оценява номинираните сгради и излъчва една сграда, която получава приза „Златна колона“ и грамота за „Сграда на годината“.

От 2013 година по идея на управителния  съвет се излъчва и сграда на публиката. В онлайн класация на сайта на областното представителство, в продължение на 15 дни всеки желаещ може да гласува за избраната от него сграда. Резултатите от гласуването са видими през целия период на активност на анкетата.

През годините в конкурса са номинирани многофамилни сгради и еднофамилни къщи, производствени сгради, хотели и   къщи за гости.  Всички номинирани и спечелили сгради можете да разгледате от меню „АРХИВ“.

НОМИНАЦИЯ№1

ЧИТАЛИЩЕ, СЕЛО ГОВЕДАРЕ, ОБЩ. ПАЗАРДЖИК, ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК»

 НОМИНАЦИЯ №2

ЖИЛИЩНА СГРАДА, ГРАД ВЕЛИНГРАД, ОБЛ. ПАЗАРДЖИК»

 НОМИНАЦИЯ №3

КЪЩА ЗА ГОСТИ, СП. НЕГУШЕВО, ОБЩ. Г. МАЛИНА, ОБЛ. СОФИЙСКА»

 НОМИНАЦИЯ №4

ВИЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ, ЯЗ. БАТАК, ОБЩ. БАТАК, ОБЛ. ПАЗАРДЖИК»

НОМИНАЦИЯ №5

АДМИНИСТРАТИВНО-ЖИЛИЩНА СГРАДА, ГРАД ПАЗАРДЖИК»

 

Начало на гласуването 1 декември 2015г.»