Малките доброволци към НЧ“Развитие“ в Пещера направиха презентация за Деня на толерантността, днес тя отново е актуална, тъй като светът отбелязва деня на хората с увреждания.

Живеем в такива времена, че сме потънали в ежедневието си и често забравяме за истински важните и стойностни неща. Няма определено време да бъдем добри. Забравяме, че преди всичко сме човеци и ние имаме избора да бъдем по-добри и да помагаме на останалите. Колко малко понякога е нужно, за да върнеш блясъка в очите на човека, който се нуждае от една протегната ръка, добра дума, мил жест. Само, ако всеки отделяше по една минута от деня си, за да направи по едно добро дело – светът щеше да е много по-добро място, разказват децата, а инициативата за изявата им принадлежи на завеждащата детския отдел Цветана Йовчева.

Малките доброволци от Детския отдел на библиотеката при читалище „Развитие – 1873” зарадваха малчуганите от Дневния център за деца с увреждания. По повод 16 ноември – международния ден на толерантостта ученици от училищата ”П.Р.Славейков”, „Михаил Каролиди” и „Св.Патриарх Евтимий”, с помощта на своите родители събраха дрехи, играчки и ги дариха на своите връстници от Дневния център.

12334005_944670105619606_1851465470_o