Кметът на община Стрелча Стойно Чачов  бе гост  на тържествената церемония, на която  бяха връчени 22-те  годишни награди на Българската търговско-промишлена палата. Тържеството се състоя на 2 декември в зала „Роял“ на „София Хотел Балкан“ в столицата.
СТОЙНО ЧАЧОВВръчените отличия са за постижения в категориите: водещи български фирми в бизнес класацията „Топ 100“; регионална палата; браншова организация; посланик; чуждестранен търговски представител; медия; журналист. Официални гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и зам.-министърът на икономиката Любен Петров. На тържеството  присъстваха и  представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина.
По думите на председателя на БТПП Цветан Симеонов е окуражителен фактът, че 2014 г. е била значително по-печеливша за фирмите, намерили място в класацията отново на обективна основа – данните от годишните финансови отчети на компаниите. Класирането е извършено сред общо над 6000 фирми, които произвеждат 81,53% от брутния вътрешен продукт на страната за 2014 г.

На снимката:
Кметът на Стрелча Стойно Чачов и търговското аташе на Валонската агенция за износ в Посолството на Кралство Белгия в България г-жа Ан Дьофорни, която бе отличена в категория “Чуждестранен търговски представител”за изключителния и принос за активиране на икономическото сътрудничество между България и Кралство Белгия.