Във фоайето на Младежкия дом вече работи Коледният благотворителен базар на Движението на българските майки – звено Пазарджик. Всичко, което ще видите на сергиите и стелажите край тях е излязло изпод майсторските ръце на партньорски организации, а не малко са нещата направени от сръчни детски ръчички и техните учителки. Повечето от нещата са свързани с украсата на дома ви за Рождество христово. Всяка играчка за елха, снежинка, кукла или плетиво носи духа на добрата душа, която го е създала. Детска школа „Пластелин“, Мария Радева от ХГ“Станислав Доспевски“, ОДЗ“Пролет“, „Хоби клуб „Усмивка“ са сред дарителите на базара, който ще продължи до петък включително.

Акцентът за изразходването на събраните средствата от базара, ще бъде насочен към подпомагане на деца в неравностойно положение, настанени за отглеждане в институции, от област Пазарджик.

Надяваме се да подкрепите идеята ни за стимулиране на талантливи деца от институции, приемни деца от Община Пазарджик, чрез насочване към необходимите образователни курсове, извънкласни занимания като спорт, образователни курсове, както и стипендии за отличен успех. Традиционно, част от събраните средства ще бъдат насочени към успешното продължаване на проектите на ДБМ-Пазарджик, а именно:

Програма „Стъпка Напред” – присъждане на стипендии на деца, лишени от родителска грижа, с отличен успех или талант, настанени за отглеждане в КСУДС гр.Брацигово за 6-та поредна учебна година;

Програма „Работилница за усмивки“ – ежемесечни работилници за приложни изкуства, за децата настанени в ЦНСТ 1 и 2 Лесичово, както и ФСУ „Жулевия Дом“.

Програма „ПРИЕМИ МЕ – всяко дете у дома, не в дом!” – подпомагане на приемни деца от Община Пазарджик.

Целта на всеки наш Благотворителен базар, освен набирането на средства, е както да призовем чувството за отговорност и състрадателност на пазарджишката общественост, така и да заздравим положените основи на благотворителност и взаимопомощ като част от управлението на Община Пазарджик. Да пробудим и призовем към съпричастност и толерантност към „ничиите” деца, каза Гергана Николова от ДБМ – Пазарджик.