Кметът на Септември Марин Рачев даде старт на Коледните празници в Общината със запалването на светлините на елхата на площад „Фонтани“. Тя засия на фона на силните аплодисменти на десетки деца, които бяха дошли със своите родители за празненството. В словото си пред присъстващите Марин Рачев обяви, че очаква задаващата се 2016-та година да донесе положителни новини за жителите на общината. „Имам една лоша и една добра новина за вас. Лошата новина е, че след доклада на одиторите Община Септември е в изключително тежко финансово състояние. В предизборната си кампания обаче, обещах пред вас да не се оправдавам, а да търся на начини за излизане от всяка една ситуация. Добрата новина е, че след срещите ми през последните няколко дни с министри от кабинета, които могат да вземат отношение по наболелите проблеми тук получих уверението им, че те няма да оставят нещата така и можем да разчитаме на пълна подкрепа от тях за излизане от тежката и нерадостна ситуация, до която е доведена общината.
Вярвам, че догодина вече не само тук, на центъра ще има такава коледна украса, не само ще се задоволяваме с изкърпване на дупки по уличните платна, а Септември ще започне да става едно по-добро място за живеене и това, което успяхме да направим тук и сега ще се вижда на всяка една улица в града и на територията на всяко едно населено място в Общината.
Да си пожелаем да имаме вече и нови улици и тротоари, а не да се задоволяваме с временни закърпвания. Сега решихме да бъдем по-скромни в украсата, защото не може всичко да е нагоре с краката, а ние да се правим, че всичко е наред, заяви кметът на Общината, след което започна обратното броене до запалване на украсата на коледното дърво. След това небето над Септември беше огласено от специално подготвената за случая заря.