Кметът на Велинград д-р Костадин Коев ще санкционира фирмата изпълнител “Инфра Велинград”, тъй като поетият от тях ангажимент не бе изпълнен. До Коледа те трябваше да са приключили с асфалтирането в кв. Каменица, от Дере Влас до центъра. Още преди Рождество обаче от фирмата уведомиха общината, че работата им ще бъде финализирана след Нова година. Навалелият сняг сега отново ще възпрепятства осъществяването на дейностите. Това което бе направено предпразнично е заравняване на дупките с чакъл и земна маса, за да могат все пак да преминават автомобилите по този участък.

Кметът д-р Коев имаше желанието да приключи асфалтирането в този участък преди празниците, но за огромно съжаление това няма да се случи. Фирмите изпълнители на обекта ще бъдат санкционирани за неспазване на сроковете и неизпълнението на поетите ангажименти. Работата ще бъде подновена след Новогодишните празници, през първият възможен ден позволяващ да започне работа по пътната настилка, извиниха се днес от Община Велинград за причиненото неудобство.

Светска хроника с адрес Велинград

04попова- коев

В неофициална среща вицепрезидентът на България Маргарита Попова се срещна с д-р Коев. Тя бе в родният Велинград за празниците. Г-жа Попова поздрави Костадин Коев за встъпването му в длъжност и пое ангажимента да помага в развитието на града като туристическа дестинация. Хората продължават да идват във Велинград  като се надяват да видят промяна. Дошъл е моментът тази промяна да настъпи с влизането на новото управление. В мое лице имате допълнителни възможности за осъществяването на промяната с която сте се заели, каза вицепрезидент Попова.