Името Йордан носи екснародният представител от БСП – и настоящ областен председател на партията Йордан Младенов.

_IC11256-web1

Той е роден в Пещера на 9 май 1979 г. Завършил е Аграрен университет – Пловдив, специалност „Агроинженерство“ и „Стопанско управление“ в Техническия университет – Габрово. От 2003 г. до 2013 г. е председател на Управителния съвет на Бизнес център – Пещера, с основна дейност разработване и кандидатстване по европейски проекти за ускоряване на местното икономическо развитие и провеждане на обучения. През годините е партньор по редица социални и икономически проекти с община Пещера. Народен представител в 42-то Народно събрание от Коалиция за България. Зам.-председател на Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения. Мениджър в частна фирма. Семеен, с едно дете.

Виден негов съпартиец и празнуващ днес имен ден е адвокат Йордан Димитров. 

Наздравица трябва да вдигнат и двама лекари – д-р Йордан Пелев и д-р Йорданка Савова. След дълги години работа в Пазарджик и Пловдив, днес д-р Пелев е управител на УМБАЛ „Софиямед“. Д-р Савова пък е управител на МБАЛ „Здраве“ във Велинград.

Бизнесът също се отчита с именници – Йорданка Величкова от „Радани“ и Йордан Бадьоков, представител на производителите на „Рено“, „Дачия“ и „Опел“.

06йордан

Йордан Бадьоков е основател на RMG Group of companies и изпълнителен директор на „Еспас Ауто“ – дилър на Renault и Dacia за София, Велико Търново, Благоевград и Пазарджик. В периода 2003-2005 г. е бил оперативен директор и член на борда на директорите на „Аутоплюс България“ АД, където внедрява първия в страната електронен магазин за търговия с резервни части за автомобили. В момента ръководи и няколко компании в автомобилния бранш, сред които е Auto1, водещ вносител и дистрибутор на резервни части за автомобили и лидер в автосервизното обслужване с бранда си Auto1 Service Partner. Завършил е математическа гимназия в родния си град Пазарджик и магистратура по икономика в Икономическия университет – Варна.