4000 лв. са били откраднати при въоръжен грабеж на букмейкърски пункт в централната част на Пазарджик, съобщи  говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Нападението е било извършено около 21 ч. в четвъртък вечерта. Маскираният нападател е използвал момент, когато в пункта не е имало клиенти. Нахлул е с пистолет в ръка и е заплашил единствения служителят, който е бил на смяна. Под дулото на оръжието той е предал събрания оборот от 4000лв. След като взел парите нападателят изчезнал в неизвестна посока. Издирването му се е забавило, защото изплашения служител вместо да натисне паник бутона, или да се обади на тел.112, първо звъннал на собственика на пункта да го информира за станалото и да попита какво да прави. Това отнело около 10-15 минути, което е дало възможност на неизвестния извършител да се отдалечи необезпокояван от местопрестъплението, съобщи „24 часа“.

При специализирана полицейска акция през изминалата нощ са задържани няколко лица, които са извършвали криминални престъпления, в случая кражби, съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той уточни, че не може да се коментират детайли от акцията, защото следствените действия продължават. Задържаните са мъже и те не са само от Пазарджик, има и от други региони. Лицата са установени и задържани на територията на ОД на МВР в Пловдив. Много тясно си взаимодействаме с ОД на МВР в Пловдив, тъй като сме две съседни дирекции, допълни Стоянов. Той каза също, че работата по случая продължава.