Дежурният служител в букмейкърския клуб в Пазарджик, за който съобщихме, че е бил обран от маскиран, сам е инсценирал обира.

Мъжът е проиграл част от сумата, която посочил като открадната и по този начин решил да замаже следите си. След няколко разпита обаче се наложило да направи пълни самопризнания, тъй като се оплел в собствените си лъжи. Припомняме, че според него нападението е било извършено около 21ч. миналия четвъртък.

Маскираният нападател уж използвал момент, когато в пункта не е имало клиенти. Нахлул е с пистолет в ръка и е заплашил единствения служителят, който е бил на смяна. Под дулото на оръжието той е предал събрания оборот от 4000лв. След като взел парите нападателят изчезнал в неизвестна посока.

Издирването му се е забавило, защото изплашения служител вместо да натисне паник бутона, или да се обади на тел.112, първо звъннал на собственика на пункта да го информира за станалото и да попита какво да прави. Това отнело около 10-15 минуни, което е дало възможност на неизвестния извършител да се отдалечи необезпокояван от местопрестъплението, бе първата версия на извършителя.